Лайм

Білл Гейтс розлучається з дружиною після 27 років шлюбу

Пара мільярдерів не змогла вирішити проблеми у стосунках

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс і його дружина Мелінда розлучаються після 27 років шлюбу. Про це вони повідомили в особистих акаунтах у Твіттері.

Фото: Getty Images

"Після довгих роздумів і великої роботи над нашими стосунками ми прийняли рішення розірвати наш шлюб, - йдеться в спільній заяві мільярдерів-філантропів. - За останні 27 років ми виростили трьох неймовірних дітей і створили фонд, який працює у всьому світі, щоб допомогти всім людям вести здорове і продуктивне життя. Ми розділяємо віру в цю місію і продовжимо нашу спільну роботу у фонді, але ми більше не віримо, що зможемо рости разом як пара на наступному етапі нашого життя".

У шлюбі Гейтсів народилося троє дітей - Дженніфер (25), Рорі (21) і Фібі (18). Їхня старша дочка опублікувала в Instagram повідомлення про розлучення батьків, в якому назвала новини "важкими" для їхньої родини.

Білл Гейтс заснував Microsoft у 1975 році, а через 12 років почав зустрічатися з Меліндою. Пара одружилася в 1994 році на Гаваях. Мелінда Гейтс деякий час працювала в Microsoft у відділі маркетингу, а на початку 1990-х була призначена генеральним менеджером з інформаційних продуктів.

Фото: The Bill and Melinda Gates Foundation

У 2000 році подружжя заснувало Фонд Білла і Мелінди Гейтс, і з тих пір пожертвувало близько 55 млрд доларів на благодійність. Під час пандемії COVID-19 фонд Гейтсів виділив 1,75 млрд доларів на боротьбу з вірусом, велика частина яких пішла на виробництво і закупівлю "найважливішого медичного приладдя".

Forbes оцінює статки пари у 124 млрд доларів і називає Білла Гейтса четвертим у списку найбагатших людей світу після Джеффа Безоса, Ілона Маска і Бернара Арно. Розлучення Гейтсів не має вплинути на Microsoft, оскільки 65-річний Гейтс покинув раду правління компанії у 2020 році і має в ній частку близько 1%.

56-річна Мелінда Гейтс є однією із найвпливовіших жінок-філантропів, її робота зосереджена на правах жінок і дівчаток. У 2015 році вона також заснувала інвестиційну компанію Pivotal Ventures для підтримки груп, які обіцяють просувати соціальний прогрес.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші