Лайм

Сміливий кухар готує піцу на активному вулкані, і це найнебезпечніша духовка в світі: фото

Піца випікається при температурі близько 1000 градусів Цельсія

У світі існує багато технік приготування піци, але кухар із Гватемали знайшов спосіб відрізнитися: замість духовки, мікрохвильовки або дров'яної печі він використовує Пакаю - один із найактивніших вулканів на планеті.

Фото: instagram.com/pizzapacayadedavid/

Перше виверження Пакаї сталося приблизно 23 тис. років тому, і з тих пір вулкан регулярно демонструє свій непростий характер. На початку березня 2021 року Пакая знову активізувався: попіл викинуло на висоту в 5 км, а лава піднялася з жерла на 500 метрів.

Кухаря Девіда Гарсію не лякає активність Пакаї, адже у 2018 році він влаштував прямо на вулкані імпровізовану піцерію. З тих пір він балує місцевих жителів і туристів унікальною вулканічної піцою, яка готується всього за 10 хвилин.

Фото: instagram.com/pizzapacayadedavid/

Процес приготування починається з розкладання тіста на металевому листі, який витримує температуру до 1000 градусів Цельсія. Потім Гарсія додає соус маринара, сир і м'ясо, одягається в захисний одяг і акуратно кладе піцу на лаву.

Фото: instagram.com/pizzapacayadedavid/

Вперше Гарсія спік вулканічну піцу в 2013 році, і її смак перевершив його очікування. "Я зібрав піцу і одного разу приніс її на вулкан, - сказав кухар AFP. - Я поклав її в гарячу печеру з температурою приблизно 420 градусів, і вона була готова через 14 хвилин. Смак піци мені сподобався, і я вирішив, що це непогана ідея".

Фото: instagram.com/pizzapacayadedavid/

Гарсія зізнається, що готувати на лаві - непросте завдання.

"Я маю стежити, щоб піцу не віднесло лавою, щоб температура не стала занадто високою. Стояти на "березі" теж небезпечно, тому що температура тут може досягати 800 градусів. Мені доводиться стежити за напрямком вітру, щоб він не дув на мене", - каже чоловік.

Своїми вулканічними стравами кухар ділиться в соціальних мережах, і знаходиться чимало охочих спробувати шматочок незвичайної піци.

Фото: instagram.com/pizzapacayadedavid/

Пакая - популярна туристична пам'ятка. У цьому місці також проводиться Гватемальський ударний марафон, в якому біговий маршрут проклали по полю лави, яке утворилося після виверження 2010 року.

  • Такожу березні відбулося виверження вулкана в Ісландії. Поки світ спостерігав за потоками лави, вчені підсмажили на ній сосиски.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil