Лайм

"Океан Ельзи" і alyona alyona випустили спільний кліп про дітей, які постраждали від війни

В основу пісні "Країна дітей" покладено вірш Сергія Жадана

1 червня в світі відзначають міжнародний День захисту дітей, з нагоди якого група "Океан Ельзи" і alyona alyona випустили спільну пісню і кліп "Країна дітей". Композицію присвятили дітям України і Данилові Дідіку - 15-річному активістові, який помер під час теракту на Марші єдності в Харкові у 2015 році.

"Це присвята дітям України, які постраждали внаслідок війни, збройних конфліктів, терактів. Прем'єра в День захисту дітей - це нагадування, що діти перш за все потребують захисту від вчинків дорослих, їхніх безвідповідальних і жорстоких рішень", - йдеться на YouTube-каналі "ОЕ".

В основу пісні покладено вірш українського поета Сергія Жадана, написаний у пам'ять про Данила Дідіка. У 2020 році він запропонував Вакарчуку покласти його на музику, і лідер "ОЕ" погодився через пронизливий і зворушливий текст.

"Для мене це дуже особиста пісня. Мені б дуже не хотілося, щоб ця композиція сприймалася пафосно. Вона про речі болючі, але такі, що дають надію. Перш за все ця пісня, звісно, про любов", - сказав Сергій Жадан.

Вакарчук, який в останні півроку захопився хіп-хоп культурою і класичним репом, запросив для колаборації alyona alyona. "Вона не тільки нове й актуальне покоління, але вона ще мала стосунок до дітей, оскільки була вихователькою в садку і відчуває цю тему, як ніхто інший", - пояснив музикант.

Свою партію для треку Алена написала сама, висловивши підтримку дітям, яким довелося покинути схід України.

Кліп знімали у місті Лисичанськ за участю юних місцевих жителів у віці від 8 до 13 років. Крім оригінального відео "Океану Ельзи" на стрімінгових платформах з'явилася версія від alyona alyona та її команди - більш м'яка та лірична.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували