Лайм

Помер народний артист України Валерій Шептекіта - актор серіалів "Роксолана" та "Папік"

Актор зіграв десятки ролей на сценах та екранах

На 81 році життя помер актор театру та кіно Валерій Шептекіта, народний артист України, зірка серіалів "Роксолана: Настуня" (1997-1998), "Папік" (2019). Про це йдеться на сторінці "Молодого театру" у Facebook.

Причини смерті артиста не називаються, при цьому в коментарях користувачі соцмережі уточнюють, що нещодавно Шептекіта потрапив до однієї з клінік Києва з важкою формою коронавіруса.

У 1963 році, маючи за плечима вже понад 20 зіграних ролей, Шептекіта вступив до Київського державного інституту театрального мистецтва ім. Карпенко-Карого, після чого продовжив свою кар'єру в "Молодому театрі", а паралельно з ним - у кіно і дубляжі.

На сценах і екранах Шептекіта зіграв десятки ролей, у вільний від роботи час писав вірші, організовував театральні вечори. У 2000 році актора удостоїли звання Народного артиста України.

Серед найбільш відомих проектів за участю актора - трьохсерійний телефільм "Овід" (1981), серіал "Роксолана: Настуня" з Ольгою Сумською в головній ролі (1997-1998), мюзикл "12 стільців" (2005), а також проекти "95 Кварталу" - комедія "Я, ти, він, вона" з Володимиром Зеленським (2018) та серіал "Папік" з Дариною Петрожицькою та Станіславом Бокланом (2019).

  • Раніше в Одесі раптово помер 15-річний онук українського актора та гумориста Олега Філімонова. Підліток втратив свідомість на спортивному майданчику, лікарі не зуміли повернути його до життя.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Олександр Усик поборов Тайсона Ф'юрі. Українські зірки емоційно відреагували на історичну перемогу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Український боксер Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став чемпіоном світу. Дружина спортсмена Катерина Усик емоційно привітала коханого