Лайм

У СБУ відповіли на судовий позов Моргенштерна

Заборонений в Україні співак вимагає виключити його з "чорного списку" Мінкульту

Служба безпеки України відреагувала на судовий позов Моргенштерна (російського співака Алішера Валєєва), в якому той вимагає визнати внесення його імені в так званий чорний список незаконним.

У коментарі "24 каналу" прес-служба СБУ заявила, що мала достатні аргументи для того, щоб рекомендувати включити скандального артиста до переліку осіб, що загрожують національній безпеці України.

Фото: instagram.com/morgen_shtern

"Служба безпеки України діє виключно в рамках законодавства і в листі, направленому до Міністерства культури та інформаційної політики України міститься аргументована позиція, чому СБУ рекомендує включити дану особу до переліку. Ми стоїмо на сторожі національних інтересів України та готові захищати нашу позицію в суді", - відповіли в СБУ.

Заборона Моргенштерну на в'їзд в Україну винесли в травні цього року. Незабаром після цього музикант найняв в Києві адвоката, який має намір "домогтися справедливості". Захисник артиста стверджує, що заборона його клієнту винесли "на підставі картонних історій", так як Моргенштерн не був у окупованому Росією Криму та не озвучував будь-яких політичних поглядів.

У відповідь на це в СБУ пояснили: Моргенштерна вважають загрозою для нацбезопаності держави, так як в ході своїх концертів музикант пропагує культ насильства, жорстокості, а також вживання наркотичних речовин.

  • Читайте також на theLime, як в Київському університеті культури вирішили розіграти квитки на концерт Моргенштерна, але самі ж студенти нагадали креативщикам про "заслуги" скандального співака в Україні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування