Лайм

Старенькому пінгвіну з артритом пошили кросівки - тепер стиляга не страждає та навіть може плавати: фото

Дизайнери навіть подбали про те, щоб інші тварин їх не помічали

Американець Джошуа Кетельсен навідався до зоопарку Сент-Луїса (США) та приніс звідти милу історію про чубатого пінгвіна на ім'я Енріке, який дивує гостей не тільки своїм віком, але й стиляжними кросівками, розробленими з матеріалу для гідрокостюмів.

Як розповів Кетельсен у Facebook, доглядачі зоопарку оцінюють вік пінгвіна у 30 років, при тому, що в дикій природі його родичі в середньому живуть близько 10-ти. Старенький Енріке довгий час мучився з артритом. Він прибув до Сент-Луїса в 2016 році, і вже тоді слабкі суглоби давали про себе знати.

Через хворобу пінгвіну було важко пересуватися, а на його лапах утворилися мозолі, які ніяк не вдавалося вилікувати - мазі постійно змивалися у воді. Тоді співробітники зоопарку замовили для Енріке спеціальне взуття.

Фото: Facebook / @ joshua.ketelsen

Кросівки кріпляться до лапок Енріке за допомогою ремінців. Пінгвіну надягають їх щоранку та знімають перед тим, як він лягає спати. Вже незабаром Енріке почав впевненіше ходити та навіть плавати.

Дизайнери навіть подбали про те, щоб взуття не збило з пантелику інших тварин - кросівки отримала чорний верх та червоні вставки внизу, тож увагу на взуття пінгвіна звертають лише відвідувачі зоопарку.

  • Раніше бельгійський фотограф-мандрівник знайшов унікального жовтого пінгвіна, і обидва прославилися у пресі. Ніяких фокусів - тільки генетика.
  • Дивіться також на theLime, як голодний слон не дочекався запрошення на вечерю і скоїв крадіжку зі зломом. Жителі тайського селища запам'ятають цю ніч назавжди.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil