Лайм

Джордж Мартін знову заговорив про альтернативний фінал "Гри престолів": Шкодую, що серіал випередив книги

Письменник був упевнений, що має хорошу фору в п'ять об'ємних книг

Всі вже давно не говорять про провальний фіналі серіалу "Гра престолів", а Джордж Мартін, автор циклу романів "Пісня льоду й полум'я", все ще обіцяє шанувальникам саги альтернативний її кінець. Нещодавно фантаст погостював у студії чиказького каналу WTTW, де знову заговорив про роботу над шостою та заключною книгою - "Вітри зими".

Письменник не заперечив, що успішний серіал HBO змінив його життя на краще, але сьогодні Мартін шкодує, що дозволив шоуранерам випередити книги та створити власний фінал історії. І взагалі цей факт здається фантастові "дивним".

"Коли почалася робота над серіалом, я вже опублікував п'ять книг, - згадав він. - П'ята вийшла одночасно з першим сезоном - в 2011 році. Я мав фору у п'ять книг. І ви знаєте, які вони величезні. Я ніколи не думав, що вони мене наздоженуть, та вони це зробили. Вони наздогнали мене та обігнали".

За словами Мартіна, з кожним сезоном екранізація все більше рухалася в "дещо іншому напрямку", а в підсумку прийшла до фіналу, який наробив стільки галасу. Фантаст запевнив, що продовжує роботу над шостою книгою циклу і читачі неодмінно дізнаються авторську версію фіналу. При цьому називати будь-яких дат письменник не став.

  • Як би там не було, в березні цього року Джордж Мартін підписав свіжий п'ятирічний контракт з каналом HBO. Письменник візьме участь в розробці нових шоу каналу і стрімінгового сервісу HBO Max. Наразі компанія працює над п'ятьма різними проектами, події яких відбуватимуться у всесвіті "Гри престолів".
  • Фінал 8-го сезону "Гри престолів" відбувся в травні 2019 року, після чого глядачі та навіть деякі актори серіалу назвали його відверто провальним. Сценарій, який був уже вигадкою самих шоуранерів, викликав масове обурення в соцмережах. З цієї ж причини останній сезон обернувся найнижчими рейтингами за всі роки трансляції саги.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко