Лайм

Соцмережі обговорюють "ліфчик" Артема Довбика - що за девайс носив герой матчу Україна - Швеція

GPS-трекер українського нападника зацікавив публіку

Феноменальний гол Артема Довбика на матчі Україна - Швеція вперше в історії вивів національну збірну до чвертьфіналу Чемпіонату Європи з футболу. Користувачі мережі не втомлюються переглядати хвилюючий момент, і багато хто з них задався питанням - що за топ ховався під футболкою українського нападника?

Фото: Getty Images

Фото: Twitter

Фото: Twitter

Фото: Twitter

Насправді топ Довбика не має нічого спільного з підтриманням грудей: футболіст носив спеціальний GPS-трекер STATSports APEX Athlete, офіційно схвалений FIFA. Цей пристрій вдягається як жилет і розміщується між лопатками під час тренувань і матчів.

Фото: statsports.com

Девайс допомагає вимірювати і аналізувати фізичні показники гравців, включаючи дистанцію спринту, швидкість, втому і ризик травм. Ці дані можна використовувати для порівняння показників продуктивності спортсменів і розробки більш продуманих стратегій гри.

Фото: statsports.com

Компания STATsports з 2007 року перетворилася на великого постачальника технологій для ряду європейських футбольних клубів, включаючи Ліверпуль, Арсенал, Манчестер Юнайтед і Барселону.

До слова, демонстрація девайса закінчилася для Артема Довбика жовтою карткою від арбітра: за правилами УЄФА гравці не повинні знімати футболки під час матчу, оскільки на їхній білизні можуть виявитися політичні гасла або реклама.

  • Monatik, Потап, Dzidzio і інші знаменитості привітали збірну з перемогою в матчі Україна-Швеція. Національна збірна на Євро-2020 вперше в історії пройшла в 1/4 фіналу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни