Лайм

В Австралії розгорівся скандал через моторошну рекламу вакцинації від COVID-19: відео

Молодих людей закликали записуватися на щеплення, отримати які вони зможуть лише в кінці року

Уряд Австралії випустив соціальну рекламу із закликом вакцинуватися від COVID-19. Незважаючи на важливий посил, ролик жорстко розкритикували, пише BBC.

У рекламі зображена молода жінка на лікарняному ліжку, підключена до апарату штучної вентиляції легенів. Жінка задихається, злякано дивлячись у камеру. Текст говорить: "Covid-19 може вразити будь-кого. Запишіться на вакцинацію".

У соцмережах критики кажуть, що в страшній рекламі не слід знімати молоду жінку, оскільки в Австралії люди молодше 40 років зможуть отримати доступ до вакцин тільки в кінці 2021 року. Офіційні представники охорони здоров'я також рекомендують молодим людям чекати вакцину Pfizer замість наявної AstraZeneca.

"Абсолютно образливо запускати таку рекламу, коли австралійці цієї вікової групи все ще чекають на щеплення", - пишуть у Twitter. - "Чому реклама націлена на молодих людей, які навіть не можуть отримати рекомендовану вакцину? Хіба ми не повинні боротися з нерішучістю щодо вакцинації серед осіб старше 55 років? Чому завжди звинувачують молодих?" "Лякати молодь, яка не може вакцинуватися - не дуже вдале рішення".

Головний санітарний лікар Австралії Пол Келлі захистив ролик. "Він має бути наочним, щоб донести думку про необхідність залишатися вдома, проходити тестування і записуватися на вакцинацію. Ми зняли це тільки через ситуацію в Сіднеї", - сказав він.

У Сіднеї третій тиждень поспіль діють жорсткі обмеження через спалах штаму Дельта. В Австралії наразі повністю вакциновано трохи більше 10% населення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації