Лайм

Аномальна спека "зварила" близько мільярда мідій на узбережжі Канади: фото

Морські тварини не вижили в теплій воді

Близько мільярда молюсків загинули через рекордну спеку на тихоокеанському узбережжі Канади в кінці червня, пише Guardian.

Фото: Christopher Harley

"Тепловий купол", який тримався над західною Канадою і США протягом п'яти днів, прогрів температуру повітря до історичного максимуму 49,6°C. Морський біолог Крістофер Харлі з Університету Британської Колумбії прогулявся пляжем у районі Ванкувера і розповів про наслідки спеки.

"Берег зазвичай не хрумтить, коли ви йдете по ньому. Але всюди валялося так багато порожніх раковин мідій, що неможливо було не наступити на мертвих тварин під час прогулянки, - сказав він. - Мене вразив запах гниючих мідій, багато з яких фактично зварилися в аномально теплій воді. На мілководді гнили равлики, морські зірки і молюски".

Фото: Christopher Harley

За словами Харлі, масова загибель молюсків тимчасово вплине на якість води, оскільки вони відіграють роль фільтрів. Популяція мідій відновиться протягом двох років, але оскільки деякі морські зірки і молюски живуть десятиліттями і розмножуються повільніше, їхнє відновлення займе більше часу.

Вчені кажуть, що через зміну клімату ризик аномальної спеки в регіоні збільшився. Вони також попереджають, що якщо викиди парникових газів не зменшаться, такі екстремальні явища будуть повторюватися кожні 5-10 років.

  • Аномальна спека дісталася і до скандинавських країн. Дивіться, як виглядає влітку Лапландія - на батьківщині Санта-Клауса зафіксували температурний рекорд.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни