Лайм

Вчені назвали напій, любов до якого може знизити ризик важкого COVID-19

Звичка пити каву кожного дня виявилася дуже корисною

Під час пандемії COVID-19 не зайвим буде додати у свій раціон чашку кави щодня. Нове дослідження американських учених показало, що цей напій є чудовою підмогою для нашого імунітету.

Вчені з Північно-Західного університету опублікували в журналі Nutrients результати аналізу харчових звичок майже 40 тис. осіб з британського Біобанку. Команда вивчила їхній раціон з 2006 по 2010 рік і висунула гіпотезу про подальший ризик коронавірусу в 2020 році.

Фото: lulucarpenters.com

Зробивши поправку на такі фактори, як раса, вік, стать, фізична активність, індекс маси тіла та історія захворювань, дослідники виявили, що щоденне вживання 1 або більше чашок кави пов'язане приблизно з 10% зниженням ризику COVID-19 - в порівнянні з тими, хто не пив кави. Вживання кави також було пов'язане з більш низьким ризиком пневмонії у літніх людей.

Автори зробили висновок, що кава має антиоксидантні та протизапальні властивості, корелює зі зниженим рівнем біомаркерів запалення, які, в свою чергу, пов'язані з серйозністю і смертністю від COVID-19. "Іммунопротекторний ефект кави проти COVID-19 правдоподібний і заслуговує подальшого вивчення", - пишуть вони.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічне захворювання: відео

Кріс Дженнер розповіла, що у неї діагностували ракову пухлину - про це зірка повідомила у трейлері до 5 сезону Сімейство Кардаш'ян

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців