Лайм

Емодзі вагітного чоловіка і гендерно-нейтральні смайли з'являться у смартфонах в 2022 році

Консорціум Юнікод показав чорновий список нових емодзі

Вагітний чоловік, мультирасове рукостискання і безліч гендерно-нейтральних смайлів з'являться на електронних пристроях у 2022 році. Такими новинами поділився Консорціум Юнікоду - стандарту кодування символів, що домінує в Інтернеті.

Фото: emojipedia.org

The Guardian повідомляє, що нові смайлики з'явилися у бібліотеці Emojipedia з нагоди Всесвітнього дня емодзі 17 липня. Вони відповідають плану Консорціуму зробити гендерно-нейтральні версії всіх смайлів, а також надати користувачам вибір різних відтінків шкіри. Так, емодзі вагітної жінки доповнять зображенням транссексуальної вагітності, а до принца і принцеси приєднається небінарна людина в короні.

Деякі смайли залишаються без гендерно-нейтрального варіанту, наприклад, емодзі танцюриста диско і танцівниці фламенко. Команда Emojipedia пояснила це тим, що сукні та костюми можуть носити як жінки, так і чоловіки.

У чорновому списку нових емодзі також є мультирасове рукостискання, руки у формі серця, смайлик, що віддає честь, стримування сліз і танучий смайлик. Також на обговорення винесли 20 нових значків, в тому числі корал, гірку для дитячого майданчика, милицю, рентгенівський знімок і розряджену батарею.

Запропоновані емодзі відкриті для коментарів і виправлень, і будуть затверджені у вересні. Потім виробники пристроїв самі вирішать, коли зробити смайли доступними для користувачів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків