Лайм

Вимираюче містечко в Іспанії запропонувало сім'ям безкоштовні будинки і роботу - тепер від охочих немає відбою

Зараз у Грієгосі живе всього 132 людини

Населення містечка Грієгос на північному сході Іспанії за останні роки скоротилося до 132 осіб, і мерія вигадала безпрограшний спосіб боротьби з депопуляцією. Щоб спонукати людей переїхати, місто запропонувало сім'ям безкоштовні будинки і роботу, пише NY Post.

Фото: Wikipedia

Поки для оренди доступні всього три будинки і два робочих місця, але зупинятися на цьому мерія не планує.

"Ми пропонуємо вам працювати на кухні в ресторані Paladar de Aragón. Також ви можете управляти готелем-рестораном "Грієгос", який розташований на головній площі, - йдеться в оголошенні. - Якщо ви працюєте віддалено, ви можете користуватися нашим коворкінгом".

Перші три місяці проживання в запропонованих будинках будуть безкоштовними, після чого орендну плату піднімуть до 225 євро на місяць. Місто віддасть перевагу сім'ям з дітьми, щоб врятувати місцеву школу, в якій сьогодні навчається всього 9 учнів. За кожну дитину передбачена знижка на оренду в розмірі 50 євро, тому сім'ї з двома дітьми будуть платити за будинок всього 125 євро на місяць.

Фото: Wikipedia

Мерія Грієгосу отримала вже більше 3000 заявок з усього світу, і приплив кандидатів триває. Не виключено, що в разі успіху проекту інші іспанські міста запропонують аналогічні умови, оскільки населення у віддалених куточках країни постійно скорочується.

  • Хоча Іспанія вперше запустила цю схему, схожу стратегію обрала Італія, де у вимираючих містечках іноземцям запропонували купувати будинки за 1 євро.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям