Лайм

Український фільм вперше за 30 років покажуть в основному конкурсі Венеціанського кінофестивалю

Загалом у програмі фестивалю цього року - три українські стрічки

Венеціанський кінофестиваль оголосив програму на вересень, до якої увійшли три українські картини. При цьому одна з них - новий фільм Валентина Васяновича "Відблиск" - в основний конкурс. Це перший український проект в основному конкурсі за останні 29 з гаком років. Раніше у ньому була лише картина Кіри Муратової "Чуттєвий міліціонер" (1992).

Ще дві роботи українських режисерів потрапили в другу за престижністю програму фестивалю - стрічки "Носоріг" Олега Сенцова та "Цензорка" Петра Керекеша покажуть в рамках секції "Горизонти". До слова, саме в ній в 2019 році здобула перемогу попередня робота Валентина Васяновича - драма антиутопія "Атлантида" .

Кадр з фільму "Відбліск" Фото: Facebook / Українська Кіноакадемія

Як зазначив Васянович у бесіді з LB, його новий фільм розповість про нелюдські тортури, які в 21-м столітті ворог застосовує до українських військовополонених на окупованих територіях. "Відблиск" продемонструє, наскільки важко людині з таким досвідом повернутися та пристосуватися до мирного життя за лінією фронту.

Що ж стосується прем'єри фільму "Відблиск" в кінотеатрах, попередньо вона запланована на 2022 рік.

У 2021 році Венеціанський кінофестиваль, один з найстаріших у світі, традиційно пройде на острові Лідо з 1 по 11 вересня.

  • Тим часом канал Showtime випустив перший повноцінний трейлер 9-го сезону серіалу "Декстер". Він отримає 10 серій та вийде на екрани вже 7-го листопада.
  • Дивіться також на theLime, другий трейлер науково-фантастичної саги "Дюна" - екранізації однойменного роману Френка Герберта, за яку взявся режисер Дені Вільньов. Фільм з Тімоті Шаламе, Оскаром Айзеком, Джейсоном Момоа вийде в кіно вже цієї осені.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Україна вийшла у фінал "Євробачення-2024": коли виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil витягли під час жеребкування позицію Вибір продюсера - коли артистки будуть виступати у фіналі Євробачення 2024

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць