Лайм

Уряд США продав унікальний альбом, яким володіла "найненависніша людина Америки"

Альбом Wu-Tang Clan "Once Upon a Time in Shaolin" продали за мільйони доларів

Уряд США продав унікальний альбом реп-гурту Wu-Tang Clan, який раніше належав Мартіну Шкрелі, відомому як "найненависніша людина в Америці".

BBC пише, що колишній інвестор і керівник фармацевтичної фірми отримав відповідне прізвисько після підвищення цін на життєво важливі ліки. У 2015 році він купив права на препарат дараприм, який застосовують для лікування пацієнтів зі слабкою імунною системою (ВІЛ-інфікованих, онкохворих, людей після хіміотерапії), а потім підняв його ціну на 5000% (з $13 до $750). У 2018 році за фінансові махінації і багатомільйонні розкрадання з двох хедж-фондів Шкрелі отримав сім років в'язниці.

Мартін Шкрелі Фото: Wikipedia

Альбом Once Upon a Time in Shaolin був випущений американським реп-гуртом Wu-Tang Clan у 2014 році в єдиному екземплярі. Над ним музиканти працювали протягом шести років. Зрозумівши, що вартість музики падає через зростання популярності стрімінгових сервісів, Wu-Tang Clan вирішили випустити всього одну копію альбому. Він унікально оформлений і включає в себе срібну коробку ручної роботи і рукопис у шкіряній палітурці з текстами пісень і сертифікатом автентичності.

Срібна коробка альбому "Once Upon a Time in Shaolin" Фото: Wikipedia

Альбом продали в 2015 році на аукціоні за $2 млн. Дізнавшись, що покупцем виявився Шкрелі, Wu-Tang Clan пожертвували значну частину грошей на благодійність.

У 2018 Мартін Шкрелі, визнаний винним у шахрайстві, передав альбом прокуратурі США. Після його продажу він зміг повністю сплатити штраф на суму $7,4 млн. Через угоду про конфіденційність прокуратура не повідомила, хто і за яку ціну купив альбом, але адвокат Шкрелі сказав, що ціна була "істотно вищою" за $2 млн.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Найособливіший секрет: Ірина Федишин натякнула на третю вагітність у новому кліпі

Ірина Федишин втретє вагітна - співачка розсекретила свою вагітність у новому кліпі та показалася разом з чоловіком - відео

Українці за кордоном можуть голосувати за alyona alyona і Jerry Heil: як це зробити

Як голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil у першому півфіналі "Євробачення-2024"