Лайм

Instagram ввів обмеження для користувачів молодше 16 років - все заради безпеки

Акаунти дітей будуть закритими за замовчуванням

Діти молодше 16 років, які вперше реєструються в Instagram, тепер будуть за замовчуванням отримувати закритий аккаунт. Представники соцмережі пояснили, що таким чином намагаються створити більш "безпечну і конфіденційну" платформу.

"Ми хочемо захистити молодих людей від дорослих, яких вони не знають або від яких не хочуть отримувати повідомлення, - йдеться у блозі Instagram. - Ми вважаємо, що закриті облікові записи - кращий спосіб запобігти цьому".

Фото: piqsels.com

Раніше для нових акаунтів за замовчуванням використовувалися "загальнодоступні" налаштування, при яких будь-який користувач міг знайти і переглянути профіль. Тепер люди молодше 16 років (або 18 у деяких країнах) будуть використовувати закриті акаунти - доти, доки не внесуть зміни в налаштування.

"У неповнолітніх як і раніше буде можливість переключитися на відкритий акаунт, якщо вони того побажають", - додали в Instagram.

Тим часом Facebook, якому належить Instagram, планує запустити спеціальний застосунок для підлітків і дітей. Його описують як "Instagram для дітей". Критики вже припустили, що така платформа стане "раєм" для педофілів, які видають себе за неповнолітніх. 44 генеральні прокурори США вже закликали голову Facebook Марка Цукерберга відхилити цю ідею.

  • Раніше в Instagram з'явилася нова функція для сторіз. Соціальна мережа додала опцію автоматичного перекладу тексту.
  • А пам'ятаєте, був такий Clubhouse? Соцмережа відкрила доступ для всіх користувачів. Раніше використовувати її можна було тільки після запрошення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня