Лайм

Весільний торт принца Чарльза і принцеси Діани продадуть на аукціоні - як виглядає 40-річний десерт

Пробувати історичний смаколик аукціоністи не радять

40 років тому принц Чарльз і принцеса Діана одружилися на розкішній церемонії у соборі Святого Павла в Лондоні. Для свята кондитери спекли 28 весільних тортів, і шматок одного з них продадуть на аукціоні 11 серпня, пише NY Post.

Торт вагою 800 грамів має основу з білого марципану і прикрашений солодким королівським гербом золотого і срібного кольорів. Очікується, що історична насолода принесе її нинішнім власникам більше 700 доларів.

Фото: Dominic Winter Auctioneers via AP

Спочатку торт належав Мойрі Сміт - співробітниці домогосподарства королеви Єлизавети в Кларенс-хаус. Жінка зберігала десерт у жерстяній коробці з написом: "Обережно - весільний торт принца Чарльза і принцеси Діани". Вперше його виставили на аукціон у 2008 році, і тепер він знову продається. Лот також включає в себе програму церемонії та меню весільного бранча.

Аукціоністи повідомили, що торт у чудовому стані, але їсти його не рекомендується. Всього для весілля Чарльза і Діани приготували 28 тортів, головний із яких випікали протягом 14 тижнів. П'ятиярусний фруктовий торт був прикрашений гербом принца Уельського, фамільним гербом Спенсерів та квітами, включаючи троянди і орхідеї.

Діана і Чарльз були одружені з 1981 по 1996 рік. Через рік після розлучення принцеса загинула в автокатастрофі у віці 36 років.

  • Читайте на theLime, чому весілля принца Чарльза і принцеси Діани назвали однією з найбільш лицемірних подій в історії королівської сім'ї. Казковий фасад свята приховував від публіки ревнощі і біль молодої нареченої.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil