Лайм

У Криму померла мати Ахтема Сеітаблаєва - режисер вшанував її пам'ять спільним фото

Режисер попрощався з 83-річною матір'ю

В окупованому Криму на 84-му році життя померла мати режисера Ахтема Сеітаблаєва ("Кіборгі", "Додому", "Номери"). Про це у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Пізніше з мамою попрощався і сам Сеітаблаєв.

"Мамо, не маю сил сказати Прощавай. До зустрічі. Люблю, люблю, люблю", - написав режисер, приклавши до свого посту спільне фото з жінкою.

У своєму пості Чубаров розповів, що за життя Субі ханум Налбандова була педагогом, письменницею, акторкою та навіть ведучою телевізійної дитячої кримськотатарської програми. Вона народилася в березні 1938 року в Криму, а в травні 1944-го родину Субі депортували.

На півострів жінка повернулася в 1990 році, де почала викладати вокал і сценічну мову в Кримському училищі культури. Через два роки мати Сеітаблаєва створила першу в історії кримськотатарської культури дитячу телепередачу - "Мерабан’із, балалар".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа