Лайм

Сад в Англії назвали найсмертоноснішим у світі - кожна рослина тут може вбити людину

Отруйний сад приваблює допитливих туристів

Отруйний сад у Нортумберленді (Англія) має невелику площу, але кожна рослина в ньому може вбити людину або заподіяти їй істотної шкоди. Саме тому сад прозвали найсмертоноснішим у світі, пише Daily Star.

Сад надійно захищений від розсіяних гуляк і закритий великими залізними воротами з промовистим написом: "Ці рослини можуть убити".

Фото: Birmingham Mail

Відвідувачі можуть увійти в сад тільки в супроводі гіда, їм заборонено нюхати, торкатися чи пробувати рослини на смак. Відомі випадки, коли недовірливі туристи нюхали рослини і непритомніли через отруйні випари.

Фото: Birmingham Mail

В саду росте близько 100 "отруйних, дурманних і наркотичних" рослин. Серед них - пекучий борщівник, сині квіти тої, які здавна використовували для отруєння стріл, а також лавр, свіже листя якого містить ціаніди.

Отруйний сад - дітище Джейн Персі, герцогині Нортумберленд, яка хотіла бути оригінальною на тлі типових садів із квітами. Аристократка не помилилася, і помилуватися небезпечними рослинами регулярно приходять допитливі туристи.

Одна з улюблених рослин герцогині - бругмансія, або ангельські труби. Цей член сімейства пасльонових зростає у дикій природі в Південній Америці. "Вона працює як афродизіак, перш ніж вб'є вас, - каже Персі. - Вікторіанські леді часто тримали квітку рослини на своїх столах і додавали невелику кількість її пилку собі в чай, щоб спровокувати ЛСД-подібний ефект. Це дивовижний спосіб померти, тому що він абсолютно безболісний".

"Деякі з цих рослин зустрічаються в садах у багатьох людей. Але люди не знають, наскільки вони небезпечні насправді, - розповів головний садівник Тревор Джонс. - Людей інтригують отруйні рослини, і я часто хвилююся, що вони почнуть вирощувати їх вдома, не усвідомлюючи, на що вони здатні".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil