Лайм

99-річна пенсіонерка встановила світовий рекорд і стала найстарішим важкоатлетом світу: відео

Через два дні рекордсменка відсвяткує 100-річчя

99-річна мешканка США на ім'я Едіт Мервей-Трейн стала найстарішим пауерліфтером у світі. За підняття штанги вагою близько 68 кг пенсіонерку включили до Книги рекордів Гіннесса.

"Ми знали, що вона, ймовірно, одна з найстаріших спортсменок, але були шоковані, дізнавшись, що тепер вона є світовим рекордсменом. Вся наша сім'я пишається тим, що вона потрапила до Книги рекордів Гіннесса", - поділилася з журналістами видання Хані Коттрелл, дочка Едіт.

Фото: guinnessworldrecords.com

В молодості Едіт займалася танцями, а пізніше вчила цьому мистецтву інших. Жінка завжди вела активний спосіб життя, але штангу вперше підняла в 91 рік, після того, як її подруга запросила до спортзалу.

Американка захопилася пауерліфтингом і стала регулярно відвідувати тренажерний зал. У підсумку вона почала брати участь у змаганнях і завойовувати трофеї. За кілька років в домі літньої спортсменки накопичилося стільки нагород, що вони вже не поміщаються на полицях.

Фото: guinnessworldrecords.com

Мервей-Трейн подобається отримувати овації від людей, а також бачити їхні обличчя, коли вони дізнаються, скільки їй років. "Мамі подобаються оплески. Кожен раз, коли вона піднімає вагу, люди плескають у долоні", - додала дочка Едіт.

Через два дні, 8 серпня, літній спортсменці виповниться 100 років, і свій ювілей вона зустріне вже в статусі рекордсменки.

  • Раніше theLime розповідав про Джоан Макдональд - болючою пенсіонерці, яка взялася за гантелі і стала зіркою фітнесу. Сьогодні їй 75 років, і нею захоплюється навіть Men's Health.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші