Лайм

Apple перевірить айфони на наявність зображень з дитячою порнографією

Експерти з цифрової безпеки вже стурбовані порушенням приватності

Apple перевірить iCloud своїх клієнтів в США на зображення з сексуальним насильством над дітьми. Про це йдеться на сайті компанії.

Перш ніж зображення буде збережене в iCloud, технологія виконає пошук збігів з уже відомими фотографіями з дитячою порнографією.

Фото: ccnull.de

У компанії запевнили, що конфіденційність власників айфонів і айпадів не постраждає, оскільки технологія не буде сканувати фотографії, а лише порівняє їх цифрові відбитки з зображеннями у базі даних, яку Apple надав національний центр у справах зниклих без вести і експлуатованих дітей (NCMEC).

Облікові записи будуть відзначатися і перевірятися вручну лише в тому випадку, якщо кількість підозрілих фотографій перетне порогове значення. Якщо модератори підтвердять збіг, обліковий запис відключать, а дані користувача передадуть правоохоронним органам.

Експерти з цифрової безпеки вже поділилися побоюваннями, що цю технологію зможуть розширити для сканування телефонів на предмет забороненого контенту або навіть політичних висловлювань.

"Такий інструмент може допомогти у пошуку дитячої порнографії в телефонах людей. Але уявіть, що буде, коли він потрапить у руки авторитарного уряду", - написав у Twitter доцент Інституту інформаційної безпеки Джона Хопкінса Метью Грін.

"Це дуже погана ідея, тому що вона призведе до масової стеження за нашими телефонами і ноутбуками", - заявив професор Кембриджського університету Росс Андерсон.

  • Amazon пропонує покупцям $ 10 000 за відбиток долоні, і все це заради реклами майбутнього. Технологію Amazon One вже запустили в декількох американських штатах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни