Лайм

Amazon пропонує покупцям $10 000 за відбиток долоні - все заради реклами майбутнього

Технологію Amazon One вже запустили в кількох американських штатах

Компанія Amazon пропонує купони на $10 000 покупцям, які відсканують в магазинах свою долоню та додадуть відбиток до акаунту. Як пише TechCrunch, вся справа в новій технології Amazon One, яка дозволяє здійснювати покупки лише за допомогою відбитка руки. А ще - в рекламі майбутнього.

Amazon One сканує дрібні особливості руки покупця, включно з візерунком вен. Надалі компанія зможе використовувати скани для вивчення історії покупок та створення таргетованої реклами та персональних пропозицій.

Amazon One Фото: Amazon

Дані покупця зберігаються в хмарі та використовуються для підтвердження особистості в процесі покупки. Кожен клієнт в будь-який момент може видалити відбиток з профілю, а компанія нібито й сама видаляє скани, якщо користувач не користується ним більше двох років.

"Жахливо, що Amazon просить людей продавати своє тіло. Ще гірше - що люди роблять це за такою низькою ціною", - прокоментував пропозицію компанії виконавчий директор нью-йоркського проекту з нагляду за технологіями спостереження Альберт Фокс Кан. За словами фахівця, біометричні дані - єдиний постійний спосіб, за допомогою якого влада та компанії можуть відстежувати людей.

Зараз технологія Amazon One вже використовується в кількох американських штатах, серед них - Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Меріленд та Техас.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі