Лайм

У Києві скасували концерт Green Grey через скандальне відео соліста - музикант назвав це "поверненням в совок"

Музиканти обіцяють знайти новий майданчик

Скандал навколо гурту Green Grey, який виключили з програми концерту до Дня незалежності України, отримав продовження. Незабаром після виключення з лайн-апу, музиканти анонсували сольний концерт на даху ЦУМу в центрі Києва. Наступного дня його скасували, пославшись на скандальні заяви вокаліста Дмитра Муравицького (Муріка) на адресу мовного закону. Сам же артист назвав це "поверненням у "совок".

"Коли команда Svitlo Concert погоджувала з представниками гурту цей захід, то, на жаль, не володіла повною інформацією про ситуацію, яка склалася навколо гурту за останні кілька місяців, - вказали організатори концерту Green Grey. - Отримавши ваші коментарі та запити, побачивши відео з висловлюваннями соліста Муріка, ми прийняли рішення не проводити захід на одній з локацій, які ми орендуємо".

У відповідь на це Дмитро Муравицький поскаржився на порушення громадянських прав.

"Повернення в "совок"! - написав музикант в Instagram. - Ми розуміємо, що для влади ми як більмо на оці, але це вже порушення наших громадянських прав! Історія вже знала подібні випадки, коли небажаним рок-гуртам забороняли проводити концерти. Але це було у 80-х роках минулого століття!"


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від MURIK GREEN GREY (@murik_greengrey)

Що ж стосується скандального відео Муравицького, музикант заявив, що висловився про мовний закон, а не українську мову в цілому. "Я шаную конституцію України та кримінальний кодекс, а захоплюватися законотворчістю Верховної Ради, яка себе вже давно дискредитувала, я як громадянин не зобов'язаний", - вказав він.

Відео з'явилося в соцмережах незабаром після виключення Green Grey з лайн-апу концертної програми до 30-річчя незалежності України. У ньому Муравицкий показав на камеру середній палець, сказав: "Моя відповідь мовному закону: "Чимчикуй за мавчиками", а після цього зімітував блювоту.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від MURIK GREEN GREY (@murik_greengrey)


За словами гітариста гурту, Андрія "Дизеля" Яценка, причиною виключення Green Grey нібито стала російськомовна пісня "Под дождем". На думку музикантів, гурт намагаються "стерти з історії".

  • 24 серпня з нагоди 30-річчя Незалежності України в центрі Києва на НСК "Олімпійському" відбудеться урочистий концерт "Незалежність у Нашій ДНК. День незалежності країни", в рамках якого виступлять понад 30 виконавців і гуртів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита