Лайм

У США рибалка спіймав незвичайну рибу з людськими зубами: фото

"Посмішку" риби-каторжника обговорюють у мережі

Чоловік із Північної Кароліни (США) рибалив на пірсі біля Атлантичного океану і впіймав незвичайну рибу з людськими зубами. Фотографія вилову з'явилася в Facebook, і деякі користувачі не повірили, що "посмішка" риби - справжня.

Фото: facebook.com/jennettespierobx

Морська тварина виду Archosargus probatocephalus належить до сімейства спарових (морських карасів), і завдяки своєму смугастому окрасу отримала назву "риба-каторжник". Такі риби живуть у західній частині Атлантики від Канади до Бразилії, а також зустрічаються у північній частині Мексиканської затоки.

Фото: facebook.com/jennettespierobx

Раціон риби-каторжника складається з устриць, молюсків і ракоподібних. Кілька рядів коротких зубів, передні з яких нагадують людські, допомагають їй розкушувати панцири здобичі.

Хоча риби-каторжники досить поширені в ареалі свого проживання, не всі користувачі мережі повірили, що фото в Facebook - справжнє. "Який невдалий фотошоп", - пишуть у коментарях. - "Ніколи в житті не бачила такої риби! Виглядає божевільно!"

Знавці ж відзначають, що риба з зубами людини - чудовий делікатес: "Це риба-каторжник або овеча голова. Вони дуже смачні". "Найсмачніша морська риба!"

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Таню Муіньо, яка поставила номер для України на "Євробаченні-2024"

Хто така Таню Муіньо - постановниця сценічного виступу alyona alyona та Jerry Heil на "Євробаченні-2024"

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona впала на одній з репетицій перед Євробаченням 2024 через кольчугу - авторка прикраси показала її фото та процес створення