Лайм

Актор Володимир Талашко відповів на звинувачення в домаганнях до студенток

75-річний артист заперечує, що чіплявся до дівчат

Український актор і викладач університету театру і кіно ім. Карпенко-Карого Володимир Талашко відповів на звинувачення в домаганнях до студенток і абітурієнток. Зірка фільму "В бой идут одни старики" категорично заперечує, що під приводом репетицій запрошував дівчат до себе в квартиру і розпускав руки.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Богдан Панкрухин (@irvin_bog)

"Роздягати-цілував - такого не було. Нічого, крім приймальних іспитів-консультацій, не було, ніякого спілкування інтимного не було, - сказав 75-річний актор в коментарі ТСН. - У мене іноді під час навчання репетиції проходили, але у мене була не одна [дівчина], не дві-три-чотири. Це було в етапах роботи".

Керівництво університету запевнило, що раніше не отримувало від студенток офіційних заяв і навіть усних скарг на Володимира Талашка. При цьому адміністрація створює робочу групу, щоб провести розслідування і покарати винних. Також про сприяння в розслідуванні розповів міністр культури України Олександр Ткаченко.

"Ми ініціюємо службове розслідування, щоб оперативно провести перевірку всіх викладених студентами і випускниками фактів. Подібна поведінка є неприпустимою. Паралельно організовуємо можливість для анонімного збору інформації з приводу випадків харасменту в сфері мистецтва. Будемо реагувати обов'язково: від службових розслідувань до притягнення до відповідальності", - написав Ткаченко в Facebook.

Тим часом все більше студенток і випускниць університету ім. Карпенко-Карого підтверджує чутки про неприйнятну поведінку Талашка. Телеведуча Яніна Соколова, яка також закінчила цей вуз, розповіла про схожий досвід.

"Талашко такий там не один. Коли я вступала до вузу, один з педагогів мав до мене схожі спроби, які відбувалися під впливом на нього оковитої. Так, педагоги у вузі періодично п'ють на індивідуальних заняттях, проявляють свою хтивість, знаючи, що жінки будуть мовчати. Тому що хто вони - народні, а хто ці - "іногородні". Я категорично давала відворот метрам, але пам'ять це тримає. І накладає відбиток на подальше життя", - написала Соколова в Facebook.

Богдан Панкрухін, який першим зібрав історії жертв домагань Володимира Талашко розповів в Instagram-історіях, що для реального розслідування ситуації дівчата повинні написати заяву на ім'я міністра культури.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня