Лайм

Американка звинуватила принца Ендрю в зґвалтуванні - її позов розглянуть у суді

Син королеви заперечує причетність до секс-скандалу

У Нью-Йорку американка Вірджинія Джуффре подала позов проти принца Ендрю. Жінка звинувачує середнього сина королеви Єлизавети II у зґвалтуванні, пише BBC.

37-річна Джуффре стверджує, що в 2001 році її привезли до Великобританії, щоб зайнятися сексом з Ендрю. Принц нібито брав участь в сексуальних діях без її згоди, знаючи, що вона неповнолітня, і що вона була жертвою торгівлі людьми.

Фото: Getty Images

Раніше Джуффре стверджувала, що нині покійний фінансист і засуджений секс-злочинець Джеффрі Епштейн втягнув її в проституцію у віці 17 років, після чого відсилав до принца Ендрю.

Принц Ендрю неодноразово заперечував слова Джуффре. У 2019 році в інтерв'ю BBC Newsnight він сказав, що не пам'ятає, щоб колись зустрічав 17-річну Джуффре, і що не міг займатися з нею сексом у Лондоні 10 березня 2001 року, оскільки в той день возив своїх дочок на вечірку.

У позові Джуффре йдеться, що принц зґвалтував її в лондонському будинку партнерки Епштейна Гіслен Максвелл, а також вдома у Епштейна на Манхеттені та на Віргінських островах: "20 років тому багатство, влада, становище і зв'язки принца Ендрю дозволили йому жорстоко поводитися з наляканою, вразливою дівчинкою, і не було кому її захистити. Давно минув час, коли його слід було притягнути до відповідальності. У цій країні жодна людина, будь то президент або принц, не стоїть вище закону".

У судовій скарзі також стверджується, що принц і його представники відхилили "альтернативні підходи до врегулювання суперечок".

У справі Джуффре цитується Закон Нью-Йорка про дітей-жертв, який розширив права потерпілих на подачу позовів. Він був прийнятий у 2019 році і спочатку дозволяв протягом року подавати позови за заявами, термін давності яких минув. Через пандемію ковід його дію продовжили до 14 серпня 2021 року.

  • Раніше принцу Ендрю запропонували гроші за шанс очистити репутацію після секс-скандалу. Сина Єлизавети II хочуть розпитати про зв'язок з Джеффрі Епштейном.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil