Лайм

Арнольд Шварценеггер різко висловився про антивакцинаторів на тлі поширення штаму "Дельта"

74-річний актор закликав жертвувати особистою свободою заради співвітчизників

У США активно поширюється дельта-варіант коронавірусу, тому разом із вакцинацією населення влада повертає масочний режим у приміщеннях. Такі заходи зустріли чимало противників, і напоумити їх вирішив Арнольд Шварценеггер.

74-річний актор і колишній губернатор Каліфорнії назвав антивакцинаторів "бовдурами" і закликав їх думати не тільки про свій комфорт. Відео з емоційними коментарями він розмістив на своєму YouTube-каналі.

Фото: https://www.instagram.com/schwarzenegger/

"Є вірус, і він вбиває людей. І єдиний спосіб запобігти цьому - зробити щеплення, носити маску, дистанціюватися і постійно мити руки, а не просто думати про те, як порушують твою свободу. До біса твою свободу, - сказав актор. - Так, у тебе є свобода ходити без маски, але знаєш, ти бовдур, що без маски. Ти зобов'язаний захищати своїх співвітчизників".

Шварценеггер також навів у приклад свій досвід бодібілдера, щоб обгрунтувати необхідність довіри до сучасної медицини.

"Немає нікого, хто знав би про біцепси більше, ніж я, тому що я вивчав це питання протягом 50 років. Те ж саме можна сказати і про вірус. Слухайте експертів, які вчаться цьому з року в рік, - закликав він. - Ми встановлюємо світлофор на перехресті, щоб хтось випадково не вбив когось. Ви не можете сказати: "Ніхто не накаже мені зупинятися тут, на цьому світлофорі, це не моя справа". Так, а коли ви когось уб'єте, це стане вашою справою".

Тим часом кампанія вакцинації в США показує свої успіхи. Центр по контролю і профілактиці захворювань (CDC) повідомив, що менше 0,01% щеплених американців потрапили в лікарню або померли від ускладнень ковід. В країні повністю вакциновано більше 167 млн осіб - 50% населення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита