Лайм

В Англії зафарбували графіті Бенксі через трагедію на пляжі

Роботу вирішили перекрити з поваги до почуттів місцевих жителів

Рада курортного містечка Грейт-Ярмут в Англії прийняла рішення видалити граффіті Бенксі із зображенням двох дітей на надувному човні, пише BBC.

Фото: banksy.co.uk

Робота художника з'явилася на стіні біля пляжу Горлстон. На ній чоловік п'є алкоголь і накачує ногою надувний човен, який відривається від насоса і злітає вгору. Виявилося, що у 2018 році поруч із цим місцем за схожих обставин загинула дитина. 3-річну дівчинку викинуло з надувного батута, і вона померла від травми голови. Міська рада вирішила, що графіті Бенксі викликатиме у місцевих жителів сумні асоціації.

"У світлі трагічної загибелі дитини у 2018 рік графіті в цьому місці було видалене, - йдеться у заяві ради. - Ми дякуємо Бенксі за всі прекрасні художні роботи і повністю розуміємо, що ці обставини не могли бути відомі художнику".

Раніше Бенксі підтвердив авторство нових 10 графіті, які з'явилися в англійських курортних містах. Художник опублікував в Instagram відео, на якому малює роботи.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Banksy (@banksy)

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil