Лайм

Автор популярних мемів лише за добу зібрав $4 млн для евакуації біженців з Афганістану

Гроші передадуть місцевим активістам і групам гуманітарної допомоги

Американський блогер і мемороб Томмі Маркус, більш відомий під ніком Quentin.Quarantino, лише за добу зібрав $4 млн для евакуації біженців з Афганістану. 15 серпня "Талібан" захопив владу в країні і тисячі жителів досі намагаються покинути її межі, поки кордони залишаються відкритими.

Як пише Dazed, раніше Маркус вже організовував подібні кампанії зі збору великих сум для нужденних, але настільки успішною його акція стала вперше. В рамках кампанії "Евакуація: термінова рятувальна місія з Афганістану" на сайті GoFundMe пожертви зробили понад 11 тисяч користувачів. Вже на наступний день загальна сума зборів перевищила $4 млн.


Переглянутися цею допіс в Instagram

Допіс, Поширення Quentin Quarantino (@ quentin.quarantino)

"Чоловіки та жінки, які працювали юристами з прав людини. Борці за права жінок і ЛГБТ-спільноти, журналісти, представники уряду, художники та перекладачі. Всі вони піддаються неминучій небезпеці бути страченим талібами разом зі своїми сім'ями", - вказав Маркус. За словами блогера, кілери "Талібану" шукають цих людей і "вбивають їх на місці", без суду та розголосу. Для їхньої термінової евакуації з Афганістану Маркус співпрацює з групами гуманітарної допомоги, ветеранами збройних сил США та місцевими активістами, яким і будуть передані кошти.

  • 15 серпня ісламський рух "Талібан" взяв під контроль Кабула, столицю Афганістану і сьогодні контролює всю територію країни. Президент Афганістану Ашраф Гані втік, а бойовики зайняли його палац. Під контролем "Талібану" також знаходяться всі наземні прикордонні переходи, а покинути країну можна лише через міжнародний аеропорт Кабула, який наразі контролюють військові США.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео