Лайм

Зірка "Вбити Білла" Сонні Чіба помер від ускладнень коронавірусу

Майстрові бойових мистецтв було 82 роки

Майстер бойових мистецтв Сонні Чіба помер від ускладнень COVID-19. Зірці фільмів "Вбити Білла" і "Форсаж: Токійський дріфт" було 82 роки, повідомляє Variety.

Японські ЗМІ повідомляють, що Чіба не був вакцинований. Він заразився коронавірусом у кінці липня і лікувався вдома. Після загострення пневмонії зірку госпіталізували, але врятувати його не вдалося.

Фото: кадр із фільму "Вбити Білла 2"

Сонні Чіба (Садахо Маеда) народився у Фукуоці в 1939 році. Його кар'єра актора і хореографа бойових мистецтв тривала понад 60 років і налічує близько 200 робіт. Світову популярність Чибі принесли фільми "Вуличний боєць", "Вбити Білла", "Форсаж. Токійський дріфт", "Меч бусідо", "Легенда про вісім самураїв".

У дилогії Квентіна Тарантіно Сонні Чіба зіграв Хаторі Хонзо - майстра з виготовлення мечів, який допомагає героїні Уми Турман зробити зброю для вбивства Білла.

Чіба почав навчання бойовим мистецтвам у 1957 році і збирався взяти участь в Олімпійських іграх 1964 року в складі збірної Японії з гімнастики. Підробляючи на будівництві, він отримав травму стегна і змушений був зав'язати з професійним спортом. Замість цього Чіба почав навчання у майстра карате Масутацу Оями і досяг небувалих висот.

До 1984 року у Сонні Чіби був чорний пояс по карате кіокушинкай четвертого ступеня, чорні пояси з дзюдо, кендо, ніндзюцу та серіндзі кемпо. Знімаючись у кіно, Чіба не забував про акторську майстерність, до якої ставився дуже серйозно.

"Тіло актора має бути повним емоцій, будь то щастя або печаль, біль чи радість, гнів або піднесений настрій. Ви повинні виражати себе всім тілом. Японські актори зазвичай цього не роблять. Те, що я роблю як зірка бойовиків, - це те, що повинен робити кожен актор. Дія - це драма. Якщо ми не можемо змусити публіку сміятися, посміхатися чи плакати разом із нами, ми не актори", - говорив він в інтерв'ю.

Сонні Чіба був двічі одружений, у нього залишилося троє дітей, які пішли по стопах батька і стали акторами: Юрі Манасі, Макен'ю Арата і Гордон Маеда.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тіна Кароль вперше розповіла про величезний кредит, пов'язаний з її участю у "Євробаченні-2006"

Тіна Кароль зізналася, як її підставили під час участі у Євробаченні-2006 - співачка мала виплачувати величезний кредит

Дружина Сергія Тігіпка розкрила стать майбутньої дитини: хто народиться в сім'ї, де підростає троє синів

Вагітна дружина Сергія Тігіпка Анна Зіневич повідомила, що вони з чоловіком чекають на доньку - у сім'ї політика підростає троє синів

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном