Лайм

Софія Ротару стала "Національною легендою" і в мережі виникли суперечки - Зеленському нагадали про заслуги співачки

Напередодні Дня незалежності України Володимир Зеленський вручив нові державні нагороди

Увечері 22 серпня, напередодні Дня незалежності України президент Володимир Зеленський вручив перші державні нагороди "Національна легенда України" сімом знаменитостям - художникам, артистам, спортсменам. Серед нагороджених виявилася і співачка Софія Ротару, яка ледве встигла повернутися до Києва із Сочі, де традиційно виступила на фестивалі "Новая волна" та відзначилася новими фото на місцевій червоній доріжці.

Володимир Зеленський і Софія Ротару Фото: Офіс Президента / Facebook

У соцмережах тут же виникли суперечки, адже за роки війни на сході Ротару значно частіше можна було побачити на сцені Кремля, ніж з концертами в Україні. Нагадали президенту і про те, що з року в рік 74-річна артистка залюбки позує поруч з Кіркоровим та іншими російськими зірками, які активно просувають прокремлівські наративи в стилі "ми один народ".

Фото: Instagram Філіпа Кіркорова

"Я в ужасі. За що нагороджувати і возвеличувати Ротару? Що вона зробила для України?" - обурилися в коментарях. "Ротару вчора співала росіянам на Новій хвилі, а сьогодні відзнаку отримує від президента України. Немає у людини нічого святого... соромно і за неї, і за президента..." - додали під постом Офісу президента.

Досі сперечаються у соцмережах і про те, чи повинна Ротару виступати в програмі концерта до Дня незалежності України, який відбудеться 24 серпня в центрі Києва, на НСК "Олімпійський".

Серед нагороджених званням "Національна легенда України" також виявилися художник Іван Марчук ("Національна легенда українського живопису"), поет і драматург Юрій Рибчинський ("Національна легенда української поезії"), футболіст і тренер української збірної Олег Блохін ("Національна легенда українського футболу"), хореограф Мирослав Вантух ("Національна легенда українського хореографії") та артистка балету Олена Потапова ("Національна легенда українського балету").

  • Спочатку в списку учасників концерту до Дня незалежності України також був і гурт GreenGray, але після двох місяців підготовки музикантам відмовили в участі. Причиною нібито стала російськомовна пісня "Под дождем", і гітарист Андрій Яценко (Diezel) вважає, що таким чином їх намагаються "стерти з історії".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пропрацьовуємо багато моментів: Наталка Карпа розповіла про складні стосунки з чоловіком-військовим

Українська співачка Наталка Карпа розповіла про непрості стосунки з чоловіком-військовим. Знаменитості вдолося зберегти сім'ю

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Олександр Положинський 2 роки служить у ЗСУ - лідер гурту Тартак показав військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних