Лайм

12-річний хлопчик заробив $400 тисяч завдяки картинкам з китами

Колекція піксельних малюнків допомогла школяру зібрати криптокапітал

Школяр із Лондона заробив під час літніх канікул 290 тисяч фунтів стерлінгів (близько $400 тис.) у криптовалюті, пише BBC. Для цього він створив серію піксельних зображень із китами і продав їх у вигляді NFT.

Фото: BBC

NFT (невзаємозамінні токени) дозволяють токенізувати твори мистецтва для створення цифрового сертифікату власності, який можна купити і продати. І хоча вони, як правило, не надають покупцеві матеріальний об'єкт або авторські права, колекціонери охоче платять за володіння об'єктами цифрового мистецтва.

12-річний Беньямін Ахмед, який з дитинства захоплюється програмуванням і написав свій перший код у 5 років, згенерував за допомогою скрипта 3350 піксельних малюнків китів. Колекція Weird Whales, розміщена на платформі Foundation, стала вірусною, і школяр отримав кругленьку суму в криптовалюті ефір (Ethereum).

"Я вибрав китів, тому що в криптовалюті кит - це той, у кого є 1000 біткойнів, - сказав Бен. - Вони стали популярними, тому що я дуже молодий. Багато людей побачили мою історію і підтримали, а потім новина розійшлася всюди".

Фото: https://twitter.com/weirdwhales

Тепер Беньямін працює над новою піксель-арт колекцією, яка присвячена супергероям, а також налаштований зробити гру з китами. Поки він не збирається переводити криптовалюту в готівку, оскільки у нього немає банківського рахунку.

Імран Ахмед, батько хлопчика, працює розробником програмного забезпечення в галузі традиційних фінансів. Своїх синів Беньяміна і Юсефа він почав навчати програмуванню у віці 5 і 6 років. Хлопчики зацікавилися, і досі щодня виконують вправи з програмування по 20-30 хвилин на день.

"Моя порада іншим дітям, які, можливо, захочуть цим займатися: не змушуйте себе програмувати, тому що на вас хтось тисне. Якщо ви любите готувати - готуйте, якщо вам подобається танцювати - займайтеся танцями. Просто робіть це в міру своїх можливостей", - сказав Беньямін.

  • Що таке NFT-токени і чому вони замінюють матеріальне мистецтво, розповідаємо на прикладі історії з картиною Бенксі. Нещодавно блокчейн-компанія купила твір художника за $ 95 тисяч і спалила його. Пізніше спалену роботу продали за сотні тисяч доларів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії