Лайм

Жителі США діляться моторошними кадрами урагану "Іда": як виглядає один з найсильніших буревіїв за 170 років

Сильний вітер не тільки пошкодив дерева та будинки, а й змінив напрямок річки Міссісіпі

29 серпня ураган "Іда" четвертого ступеня потужності (з п'яти) досяг берегів США та обрушився на штат Луїзіана. Преса називає його одним з найпотужніших в історії країни, а також одним із жорткіших після урагану "Катріна", який в 2005 році забрав життя понад 1800 людей.

З огляду на нищівні пориви вітру (до 230 км/год), а також наслідки урагану, губернатор Луїзіани Джон Бел Едвардс взагалі назвав "Іду" одним з найсильніших ураганів за останні 170 років, пише The Wall Street Journal.

Вітер виявився настільки сильним, що річка Міссісіпі змінила свій напрямок зі швидкістю близько півтора метри на секунду. Ураган зносив дерева й дахи будинків, а разом з ним прийшли й проливні дощі, в зв'язку з чим мешканці деяких міст Луїзіани були змушені рятуватися від повеней на височинах.

Наскільки відомо, жертвою "Іди" на поточний момент стала одна людина, а кожен четвертий житель Луїзіани залишився без електрики. Ураган позбавив світла і найбільш населене місто штату - Новий Орлеан.

Шостий рік поспіль Королівське метеорологічне товариство (Великобританія) проводить конкурс фотографії Weather Photographer of the Year, вибираючи кращі знімки погоди з усього світу. Цього року переможців назвуть уже 16 жовтня, а поки дивимося кращі роботи конкурсантів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ