Лайм

Гурт ABBA записав альбом і представив дві нові пісні - фанатів чекає турне з їх молодими голограмами

Платівка Voyage вийде вже 5 листопада

Гурт ABBA анонсувала свій перший студійний альбом за 40 років. Voyage вийде 5 листопада перед "революційним" віртуальним турне, на якому виступлять голограми артистів, пише BBC.

Фото: ABBA Voyage / Twitter

Шведський поп-колектив, який розпався у 1982 році, повернувся в студію звукозапису в 2018 році для підготовки сценічного шоу. Спочатку вони працювали всього над двома піснями, але потім вирішили себе не обмежувати. У результаті ABBA записала 10 треків, два з яких - I Still Have Faith In You і Do not Shut Me Down - вже представили фанатам на прес-конференції 2 вересня.

74-річний Бенні Андерссон розповів, що на альбомі Voyage буде кілька поп-пісень і навіть різдвяна композиція. "Я думаю, це непогано. У нашому віці ми зробили все, що могли", - сказав він.

Зараз учасникам ABBA від 71 до 76 років. Наймолодша з них - Агнета Фельтског, найстарший - Бьорн Ульвеус.

Альбоми ABBA продовжують продаватися і програватися мільйонами після припинення їх творчої діяльності майже 40 років тому. Довгі роки возз'єднання легендарного колективу здавалося малоймовірним, а у 2000 році гурт навіть відмовився від турне на 1 млрд доларів.

"Було так приємно знову бути разом у студії, чути, як Фріда і Агнета співають, - згадує Бенні Андерссон. - Але я нервував перед початком запису. За п'ять хвилин до того, як вони увійшли в студію, я подумав: "Треба було спитати, чи можуть вони ще співати". Але вони могли і можуть, і ви почуєте це, коли послухаєте платівку".

Віртуальні аватари ABBA Фото: ABBA Voyage / Twitter

Нові пісні ABBA прозвучать разом зі старими хітами під час віртуального турне гурту під назвою ABBA Voyage, який відкриється в 2022 році на спеціально побудованій сцені в Лондоні. На ньому будуть представлені цифрові версії молодших учасників групи. Голограми розробила компанія Industrial Light and Magic, яка займається створенням візуальних ефектів для "Зоряних воєн".

Фанати тепло сприйняли новину про альбом ABBA і жартують про віртуальне турне. "Думаю, аудиторія теж повинна бути представлена у вигляді голограм, які виглядають на 40 років молодше", - пишуть у Twitter.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування