Лайм

Капелюх Наполеона зі слідами ДНК піде з молотка за кругленьку суму: фото

Цей головний убір часто зустрічається на зображеннях французького імператора на полі битви

Капелюх, який належав Наполеону Бонапарту, продадуть на аукціоні за чималу суму. Оціночна вартість головного убору зі слідами ДНК імператора - близько $200 тисяч.

За інформацією The Guardian, наразі лот проходить попередній огляд в Гонконзі, перш ніж його доставлять у Париж, а потім у Лондон, де 27 жовтня пустять з молотка.

Фото: Tyrone Siu / Reuters

Трикутний капелюх, який часто зустрічається на зображеннях Наполеона на полі битви, був придбаний нинішнім власником на невеликому німецькому аукціоні, який в той час не знав, що він належав знаменитому імператору.

Коли покупець побачив на головному уборі написи та інші характеристики, які вказували на Наполеона, захотів провести дослідження.

Фото: Getty Images

Капелюх пройшов ретельну перевірку з використанням різних методів, включаючи електронну мікроскопію. В ході детального вивчення було виявлено п'ять волосків, два з яких несли ДНК Наполеона.

Тепер капелюх коштує в рази дорожче, і його вартість становить - $138 тис - $207 тис. Інші головні убори Наполеона оцінювалися в понад $1 млн.

  • Раніше рукопис Наполеона Бонапарта про перемогу під Аустерліцем виставили на продаж. Звіт про військові успіхи французького імператора оцінили в мільйон євро, адже стратегію цієї битви досі викладають військовим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита