Лайм

Архітектор припустив, якими можуть бути будинки людей на Марсі - поки таких немає навіть на Землі

Хоча хто знає, хто знає ...

Поки користувачі соцмереж сперечаються про те, наскільки реальні прогнози Ілона Маска щодо колонізації Марса, архітектори вже роздумують над тим, якими будуть житла людей на Червоній планеті.

Архітектор Кріс Лоусон вже зробив кілька футуристичних моделей у 3D-редакторі та припустив, що люди зможуть оселитися всередині скелястих порід Марса та навіть в повітрі, що вже зовсім здається фантастикою, адже схожих проектів наразі немає навіть на Землі.

Фото: New York Post

Один з проектів Лоусона передбачає часткову його видимість на поверхні Марса і життя людей під землею. На думку архітектора, таке житло дозволить колонізаторам захиститися від суворого клімату, але при цьому отримувати світло, необхідне для вирощування сільськогосподарських культур. Сонячні батареї допоможуть виробляти енергію для повноцінного життя.

Фото: New York Post

Є в портфоліо Лоусона і свого роду апокаліптичні проекти, які передбачають облаштування людей всередині скелястих порід. Потрапити в такий дім можна буде з-під землі, а оскільки свіже повітря життєво важливе, майбутні дизайнери розглянуть можливість використання певного зовнішнього вентиляційного отвору для фільтрації повітря.

Фото: New York Post

Ну і, мабуть, найсміливіше припущення архітектора - будинки, які ширяють у повітрі. Ця ідея змушує посміхатися і самого Лоусона, пише New York Post, адже світ все ще чекає, на літаючі авто. Однак дизайнер впевнений, що подібні проекти з неймовірним видом на небо безсумнівно стануть мрією впливових людей в Instagram.

  • Житель Нової Зеландії змайстрував з вантажних контейнерів розкішний двоповерховий будинок, який має неперевершений стиль і обладнаний за останнім словом техніки.
  • Родина з Міннесоти (США) вирішила розповісти підписникам у мережі про свій унікальний дім. Тепер 59-річний Том Квіст, його дружина Кріс та дочка Келлі - знаменитості, адже вони живуть у старому кораблі. Так-так, і сплять у каюті капітана.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації