Лайм

На Фарерських островах мисливці вбили рекордну кількість дельфінів - кажуть, помилилися на 1200 особин

Такої кількості "жертв" на архіпелазі ще не було

На Фарерських островах під час традиційного полювання зарізали понад 1400 дельфінів, що стало найбільшим вбивством китоподібних за всю історію.

Масове знищення морських ссавців відбулося минулої неділі, 12 вересня, біля села Скалафьордур. Мисливці загнали велику зграю дельфінів на мілководдя, а потім зарізали. В цілому було забито 1428 особин.

Обережно. Відео містить кадри жорстокості, які можуть шокувати


У природоохоронній організації Sea Shepherd заявили, що інцидент став наймасштабнішим полюванням. Раніше найбільшим вбивством дельфінів вважалася полювання у 1940 році, коли були винищені 1200 гринд.

На Фарерських островах офіційно дозволений китобійний промисел. Ця щорічна традиція, яка зародилася ще в IX столітті, називається гріндадрап. Однак акція 12 вересня була нелегальною. Організатор полювання в цьому районі не знав, що в цей день збираються забивати дельфінів - організацією лову займалася людина з іншого району.

Представники Sea Shepherd, які виступають за заборону гріндадрапу, відзначили, що учасники нинішнього полювання не мали ліцензії, яку на Фарерських островах видають людям, які пройшли навчання, як швидко вбивати дельфінів, щоб вони не мучилися.

Кадри, зняті тієї ночі, показують, що багато ссавців були вкинуті на берег пораненими. Вони лежали на березі, і повільно й болісно вмирали.

За традицією, туші дельфінів ділять між собою учасники полювання, а також роздають місцевим жителям, які вважають м'ясо китів важливою частиною свого раціону. Але на цей раз дельфінятини було настільки багато, що її довелося роздавати людям з сусідніх сіл.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття

Український гуморист назвав причину, чому його не взяли до лав ЗСУ

Володимир Жогло не зміг потрапити на фронт через проблеми зі здоров'ям - гуморист та шоумен розповів, як ходив до військкомату

Яким був перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступила Україна: відео найкращих номерів

Після першого півфіналу у фінал "Євробачення-2024" пройшли 10 учасників, серед яких alyona alyona та Jerry Heil - відео виступу України 7 травня