Лайм

Ілона Гвоздьова після госпіталізації сина поскаржилася на лікарів і звернулася до президента

Танцівниця чекала на швидку допомогу 1,5 години

Переможниця 5 сезону шоу "Танці з зірками" Ілона Гвоздьова розповіла, що півтори години чекала на карету швидкої, щоб врятувати сина. 11-місячного Домініка госпіталізували через проблеми з диханням, але не відразу змогли надати йому якісну допомогу.

Фото: https://www.instagram.com/ilonagvozdeva/

"Страшно, коли усвідомлюєш, що на тебе наплювати всім, крім тебе самої, що здоров'я твоїх дітей тільки в твоїх руках і волі Божої, що рівень медичної освіти низький і наші фахівці в сфері медицини розлючені і незадоволені своїм життям, але при цьому все одно продовжують працювати, - написала Гвоздьова в Instagram. - Страшно бачити молодих фахівців на службі швидкої допомоги, які тільки папірці вміють заповнювати, медсестер, які не вміють ставити катетери, спілкуватися з лікарями, які кричать на тебе з гаслом "Матуся, куди ви дивилися, що дитину довели до такого стану". Цей список безкінечний".

В ефірі програми "Твій день" на 1+1 Гвоздьова розповіла, що час життя її малюка йшов на хвилини, але лікарі не поспішали надавати першу допомогу, а медсестра неправильно поставила йому катетер.

"Коли ми потрапили до лікарні, лікарі ходили не поспішаючи, міркували, записували 35 разів наші дані. Це страшна ситуація, коли у мого сина дихання було 60 раз за одну хвилину. Тільки через 15 хвилин вони вирішили надати допомогу, - розповіла танцівниця. - Головний лікар зміни виглядала не дуже задоволеною, що ми взагалі потрапили до лікарні. Вона не зрозуміла, чому швидка привезла нас із села Гатне в київську лікарню. Це був її перший питання".

Фото: https://www.instagram.com/ilonagvozdeva/

Після огляду Домініка поклали у стаціонар, стан якого теж виявився незадовільним.

"У стаціонарі було холодно в кімнатах, не було гарячої води. Я взагалі мовчу про чистоту, санітарні норми. Тільки в самому кінці нас запитали про ковід. Це навіть було не питання першої важливості, як ми вважали", - сказала вона.

Тепер Гвоздьова має намір писати петицію президенту з проханням поліпшити умови в дитячих стаціонарах.

"Я буду звертатися до всіх брендів, магазинів, які можуть допомогти постіллю, медичним обладнанням, буду безкоштовно танцювати на всіх майданчиках, щоб зібрати гроші і купити найнеобхідніші речі, щоб із іншою дитиною не сталося того ж, що з моєю", - сказала вона.

Зараз із маленьким Домініком все добре. Гвоздьова повідомила, що його рівень сатурації піднявся до 97, і вже через кілька днів його випишуть для домашнього лікування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Андрій Джеджула показав сина Даніеля після операції: що з ним сталося

Андрій Джеджула розповів, чому його 15-річний син Даніель опинився у лікарні - хлопцю зробили септопластику

Ці речі травмують: Наталія Могилевська розповіла, чого не допускає у вихованні доньок

Українська співачка Наталія Могилевська зізналася, що ніколи не б'є та не кричить на своїх доньок, яких удочерила під час війни

Ксенія Мішина, яка веде шоу "Я люблю Україну", нарвалася на критику через російськомовне інтрев'ю

Ксенія Мішина записала подкаст російською мовою - акторку розкритикували у мережі - як відреагували юзери