Лайм

Сестри з Японії потрапили до Книги рекордів Гіннесса як найстаріші близнюки у світі: фото

Зовсім скоро жінкам може виповнитися 108 років

Сестри Умено Суміяма і Комі Кодама потрапили до Книги рекордів Гіннесса як найстаріші близнюки в світі: їхній вік - 107 років і 321 день.

Організація реєстрації рекордів повідомила на своєму сайті, що довгожительки побили рекорд, встановлений їхніми покійними співвітчизницями Кін Нарітою і Гін Кані.

Фото: guinnessworldrecords.com

Умено і Комі народилися 5 листопада 1913 року на острові Содосіма. Вони застали дві світові війни, бомбардування Хіросіми і Нагасакі, перетворення мілітаристської Японії на ліберальну демократію, економічне зростання країни, безліч криз і глобальну пандемію Covid-19.

Фото: guinnessworldrecords.com

Сьогодні сестри, яких описують як товариських жінок, живуть у різних частинах країни. Сертифікати Гіннесса рекордсменкам передали через персонал їхніх будинків для літніх людей.

Фото: guinnessworldrecords.com

Фото: guinnessworldrecords.com

Попередні рекордсменки Кін і Гін утримували титул найстаріших близнюків з тих пір, як у 2000 році їм виповнилося 107 років і 175 днів, та невдовзі обидві померли.

Японія є країною з найвищою тривалістю життя в світі, і люди похилого віку користуються тут великою повагою. Найстарішою із нині живих людей є 118-річна японка Кані Танака.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також