Лайм

Репера R. Kelly визнали винним у сексуальній експлуатації жінок - йому загрожує довічне ув'язнення

У суді виступили 45 свідків звинувачення

Автору хіта I Believe I Can Fly, реперу R. Kelly загрожує довічне ув'язнення. Колегія присяжних у суді Нью-Йорка визнала 54-річного музиканта винним в низці сексуальних злочинів. Зокрема, в рекеті, сексуальній експлуатації жінок та неповнолітніх дівчат.

Як пише BBC, присяжні встановили, що Роберт Сильвестр Келлі (справжнє ім'я музиканта) був главою насильницько-примусової схеми, яка заманювала жінок і дітей заради їх подальшої експлуатації. Вирок музикантові винесуть 4 травня 2022 року.

R. Kelly біля будівлі суду Фото: Getty Images

"Я так пишаюся жінками, які змогли розповісти всю правду", - зазначила в бесіді з журналістами жінка, яка дала в суді свідчення проти R.Kelly.

Ще одна жертва махінацій репера, яка заявила в залі суду, що її накачали наркотиками, після чого тримали в неволі, додала, що лише тепер готова почати нове життя без страху.

Поліція Чикаго затримала R. Kelly в липні 2019 року. Тоді власникові трьох премій "Греммі" висунули звинувачення за 13 пунктами. Судовий процес почався в серпні цього року, на ньому виступили 45 свідків звинувачення.

Примітно, що це не перший випадок, коли R. Kelly став об'єктом судових розглядів через зв'язки з неповнолітніми - в 2000-х його вже судили за виготовлення дитячої порнографії. Тоді поліції нібито отримала відео, на якому він займається сексом з неповнолітньою дівчиною. У 2008-му музиканта виправдали.

  • У вересні цього року суд відхилив позов колишньої дівчини Меріліна Менсона, яка звинуватила його в згвалтуванні. Справу закрили через термін давності та нестачу аргументів.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil