Лайм

У родині пакистанців живуть 15 людей з альбінізмом, і це новий світовий рекорд: фото

На батьківщині родина страждала від цькування і принижень

Сім'я пакистанців з Великобританії подала заявку на реєстрацію світового рекорду за кількістю альбіносів в одній родині - зараз їх 15.

Аслам Парвез та його брат народилися з альбінізмом - спадковим станом, при якому в організмі повністю або частково відсутній пігмент меланін. У Пакистані брати одружилися на двох сестрах з такою ж генетичною особливістю. Зараз у 64-річного Аслама і його 65-річної дружини Шамім є шестеро дітей з альбінізмом. Четверо з сімох дітей його брата також успадкували цю рису. Ще у Аслам є троє племінників-альбіносів, які народилися від його братів з нормальним вмістом меланіну.

Фото: SWNS

Світовий рекорд Гіннесса ще не підтверджений, але родина впевнена, що жодна інша сім'я в світі не зможе їх перевершити. Зробити рекорд офіційним вирішила Насім Ахтар - старша дочка Аслама і Шамім. І хоча 42-річна жінка пишається своєю родиною, вона рада, що її власні діти народилися без альбінізму. Все через те, як він впливає на зір.

"Як і з будь-якою іншою інвалідністю, з втратою зору нелегко боротися, незалежно від того, наскільки ви оптимістичні", - сказала Newsflare Насім.

Фото: Naseem Akhtar / SWNS

Усі її брати і сестри частково втратили зір через відсутність пігменту в райдужних оболонках очей. І хоча загальна доля зблизила сім'ю, в дитинстві вони були жертвами знущань.

"Ми жили в постійному страху і соромі, - сказала Ахтар. - У дитинстві нас ніколи не запрошували на дні народження. Через поганий зір ми завжди були останніми, кого відбирали в шкільні спортивні команди. Нас постійно проганяли, ні у кого з нас не було друзів. Як сім'я, ми ніколи не вписувалися в суспільство - на наш поріг кидали собачий послід, наші вікна били, а одного разу нам кинули феєрверк у поштову скриньку".

Жінка розповіла, що подала заявку до Книги рекордів Гіннесса, щоб увічнити історію своєї сім'ї, а також надати впевненості іншим людям з альбінізмом.

"Я хочу, щоб люди знали, що навіть якщо ви не вписується в цей світ, ви все одно важливі і можете залишити в ньому свій слід. І ніколи не втрачайте надію", - сказала вона.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші