Лайм

Батьки кинули дочку з альбінізмом через "прокляття" - у 16 років вона стала моделлю Vogue

Сюелі Еббінг поділилася надихаючою історією свого життя

У Китаї деякі вважають альбінізм прокляттям, тому коли Сюелі була маленькою, батьки кинули її біля дверей притулку. 16 років по тому дівчина стала зіркою Vogue, і зараз співпрацює з відомими дизайнерами і фотографами, пише BBC.

Фото: LUXVISUALSTORYTELLERS

Ім'я Сюелі з китайської перекладається як "красивий сніг". Через рідкісне генетичне порушення в її організмі майже відсутній пігмент меланін, тому вона народилася з дуже блідою шкірою, білим волоссям і сильною чутливістю до сонячного світла.

"Деяких дітей, таких як я, кидали, інших закривали. Якщо вони ходили до школи, їхнє волосся фарбували в чорний колір, - розповіла дівчина. - Але в деяких країнах Африки на людей з альбінізмом полюють, їм можуть відрізати кінцівки або вбити. Знахарі використовують їхні кістки для виготовлення ліків, оскільки вірять, що вони можуть вилікувати хвороби. Мені пощастило, що мене тільки покинули".

Фото: Zebedee Management

У віці трьох років дівчинку удочерила жінка з Нідерландів. У модельний бізнес вона потрапила випадково в 11 років, коли знайомий дизайнер її мами вирішив зробити колекцію для дітей з "досконалими недосконалостями". Після цього Сюелі стали запрошувати на фотосесії, і вже у 2019 році її фотографія з'явилася в журналі Vogue Італія.

"У модельному бізнесі виглядати інакше - це благословення, а не прокляття, - розповіла юна модель. - Як і раніше є високі і худорляві моделі, але тепер люди з обмеженими можливостями або відмінностями більше представлені в ЗМІ, і це чудово. Але це має стати нормою. Моделей з альбінізмом часто знімають стереотипно. Вони зображують ангелів або привидів, і це мене засмучує. Тим більше, що це увічнює переконання, які ставлять під загрозу життя дітей з альбінізмом в Танзанії та Малаві".

Фото: REINY BOURGONJE

Через альбінізм Сюелі має поганий зір (8-10%) і не може прямо дивитися на світло. Саме тому на фото її очі майже завжди заплющені: за одну фотосесію вона дозволяє фотографам зробити не більш трьох знімків зі спалахом.

Крім кар'єри моделі Сюелі веде звичайне життя підлітка і надихає інших дітей іти за своєю мрією всупереч обмеженням.

"Я хочу, щоб інші діти з альбінізмом - або будь-якою іншою формою інвалідності або відмінностями - знали, що вони можуть робити все, що захочуть. Я в чомусь інша, але все ж така, як усі. Я люблю спорт і скелелазіння, і я можу цим займатися не гірше за інших. Люди можуть сказати, що ви чогось не зможете, але ви просто спробуйте", - порадила вона.

Фото: JET VAN GAAL

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм