Лайм

Батька Брітні Спірс відсторонили від опікунства - що чекає на звільнену співачку

Поп-зірка чекала цього шансу 13 років

29 вересня суд відсторонив батька Брітні Спірс від опікунства, яке дозволяло йому контролювати її особисте життя і фінанси, пише BBC.

Джеймі Спірса призначили опікуном співачки у 2008 році після двох психічних зривів. У США подібні юридичні обмеження використовують для людей, які не можуть приймати рішення самостійно, наприклад, через деменцію або інші психічні захворювання.

Фото: https://www.instagram.com/britneyspears/

На слуханні в Лос-Анджелесі суддя Бренда Пенні офіційно припинила опікунство Джеймі Спірса. Тепер роль фінансового управителя Брітні зайняв бухгалтер Джон Забел, якого обрала її юридична команда. У найближчі 30-45 днів має пройти нове слухання, яке визначить, чи потрібно повністю звільнити Брітні від будь-якої опіки.

Суд встав на сторону 39-річної поп-зірки після того, як 23 червня вона дала емоційні свідчення в суді. Брітні звинуватила батька в тому, що він тримав її в психіатричній лікарні проти її волі, змушував приймати сильнодіючі ліки і протизаплідні засоби, щоб запобігти її вагітностні. Сама вона хотіла вийти заміж і народити дитину.

"Я просто хочу повернути своє життя, - сказала вона. - Я щиро вірю, що це опікунство насильницьке".

14 липня співачка знову звинуватила батька в жорстокому поводженні. Адвокат Брітні Метью Розенгарт повідомив, що Джеймі Спірс намагався вимагати у дочки 2 млн доларів в обмін на припинення опікунства. Він вважає, що Спірс повинен залишатися "під тимчасовим наглядом" Джона Забела до тих пір, поки його зловживання не розслідують.

Справа Брітні Спірс отримала широкий резонанс, і за останній місяць вийшло цілих три документальних фільми про її життя. Після судового рішення наречений співачки Сем Асгарі підтримав її в Instagram-історіях, тоді як сама вона обмежилася відео свого першого польоту за штурвалом легкомоторного літака.

"Свободу Брітні! Вітаю! - написав він. - Вона це зробила. Її фанатів називають армією не просто так".

Джерело повідомило Page Six, що Брітні, почувши рішення судді, розплакалася від радості: "Вона в шоці і не може знайти слів, але буквально стрибає від радості. Вона не відчувала такої радості вже 13 років".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Євробаченні-2024" переміг представник Швейцарії Nemo - alyona alyona та Jerry Heil посіли третє місце у фіналі