Лайм

Учасник "Євробачення" помер від наслідків коронавірусу

Співак представляв Вірменію

В Єревані помер співак Айк Акопян, відомий під сценічним ім'ям Айко, який представляв Вірменію на "Євробаченні" у 2007 році.

У Twitter пісенного конкурсу сказано , що виконавець виступав зі зворушливою баладою Anytime You Need, яку написав сам. Айко зайняв 8 місце. "Ти завжди будеш в наших серцях", - відзначили в прес-службі.

Айк Акопян на "Євробаченні" Фото: wikipedia.org

Як пише "Sputnik Вірменія" з посиланням на представника Єреванського державного медичного університету Шушан Данієлян, музикант помер 29 вересня від наслідків коронавірусу. Останні два тижні Акопян знаходився у важкому стані.

Айк Акопян з дитинства займався музикою і грав на безлічі музичних інструментів, через що його часто називали "людиною-оркестром". Тричі удостоювався звання кращого співака Вірменії (1998, 1999, 2003), а в 2006-му став Заслуженим артистом своєї країни.

Акопян сам писав музику для своїх пісень. Найвідоміші його хіти - Mi xosqov ("Одним словом"), Kam-Kam ("Або-або"), Yet nayir achqert pak ("Обернись і поглянь") і Xosqer chkan ("Поза сумнівом").

Його мелодії звучали і в декількох вірменських фільмах, серед яких "Землетрус", "Не бійся", "Убитий голуб", "Щоденник крестокрада", "Нічого не залишиться" та інші. У 2013-2014 роках був суддею в шоу "Голос Вірменії".

  • У Києві на 63-му році життя помер Сурен Параджанов - єдиний син Сергія Параджанова, режисера фільму "Тіні забутих предків".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків