Лайм

YouTube видалить всю дезінформацію про вакцинацію від COVID-19

Платформа вже видалила 130 тис. відео антивакцинаторів

YouTube видалить контент, який поширює дезінформацію про всі схвалені ВООЗ вакцини, включаючи щеплення від COVID-19. Видаленню підлягають відео, в яких ідеться про те, що вакцини небезпечні і викликають аутизм, рак або безпліддя. Також платформа заблокує акаунти антивакцинаторів-інфлюенсерів.

Фото: Wikipedia

"Наші принципи вже забороняють деякі види медичної дезінформації. Ми давно видалили контент, який пропагує шкідливі засоби, наприклад, що скипидар може лікувати хвороби. На початку пандемії COVID-19 ми співпрацювали з експертами для розробки нової політики щодо медичної дезінформації. З минулого року ми видалили понад 130 000 відео за порушення нашої політики щодо вакцини проти COVID-19", - йдеться у блозі YouTube.

Компанія заявила, що на сайті залишаться особисті свідчення, що стосуються вакцин, контент про нові випробування та історичні відеоролики про успіхи або невдачі вакцинації.

YouTube пішов на цей крок після критики за недостатні зусилля по боротьбі з дезінформацією. У липні президент США Джо Байден заявив, що соцмережі значною мірою відповідальні за скептицизм людей щодо вакцинації, і закликав їх вирішити цю проблему.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня