Лайм

90-річний актор серіалу "Зоряний шлях" вирушить у космос на кораблі Джеффа Безоса

Другий політ New Shepard відбудеться 12 жовтня

Актор Вільям Шетнер, який зіграв капітана Кірка в серіалі "Зоряний шлях", вирушить у космос на кораблі New Shepard компанії Blue Origin.

BBC пише, що суборбітальний політ відбудеться 12 жовтня, і Шетнер буде одним із чотирьох людей на борту пілотованої капсули. Йому належить стати найстарішою людиною, що побувала в космосі.

Фото: Getty Images

"Я чув про космос вже давно. Я користуюся можливістю, щоб побачити його на власні очі. Яке диво", - сказав 90-річний актор.

Другий політ New Shepard триватиме близько 10 хвилин і проведе екіпаж корабля за лінію Кармана, яка знаходиться на висоті 100 км і вважається "межею космосу". Також на борту буде віце-президент Blue Origin Одрі Пауерс, колишній інженер NASA і співзасновник компанії, яка розробляє програмне забезпечення для клінічних досліджень.

Вільям Шетнер зіграв капітана Джеймса Т. Кірка в оригінальному серіалі 1960-х років "Зоряний шлях". У 2013 році він відхилив пропозицію Річарда Бренсона, який хотів відправити його в космос у туристичній місії Virgin Galactic. Актор говорив, що не хотів платити мільярдерові за політ.

Леонард Німой і Вільям Шетнер в серіалі "Зоряний шлях" Фото: Wikipedia

"Бренсон хотів, щоб я полетів і заплатив за це, а я сказав: "Агов, заплати мені, і я полечу. Я ризикну своїм життям заради великої суми грошей". Але він не прийняв мою пропозицію", - розповів Шетнер в інтерв'ю.

  • Багаторазовий корабель New Shepard призначений для космічного туризму. Під час його першого польоту на борту перебувала 82-річна Воллі Фанк, яка чекала можливості вирушити в космос 60 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа