Лайм

Елайджа Вуд розповів, як Харві Вайнштейна перетворили на орка в фільмі "Володар перснів"

Напередодні 20-річчя фільму "Братство персня" актор розкрив кумедний секрет

Елайджа Вуд, який зіграв Фродо в знаменитій трилогії "Володар перснів", поділився історією про маленьку помсту Харві Вайнштейну, який у середині 90-х працював з Пітером Джексоном над екранізацією книг Толкіна, але розійшовся з ним через творчі і фінансові розбіжності.

Фото: Getty Images

У подкасті Armchair Expert актор розповів, що в зйомках використали костюм орка, дуже схожого на опального продюсера. Вуд вважає, що у такого кумедного збігу є просте пояснення.

У 1995 році компанія Вайнштейна Miramax викупила права на екранізацію "Володаря перснів", а Пітер Джексон написав для неї проект сценарію. До 1998 року з'ясувалося, що фільми не зніматимуть так, як він задумав: замість трилогії Вайнштейн запропонував випустити один двогодинний фільм, сильно змінивши оригінальну історію. Джексон відмовився йти на поступки і попросив передати проект до інших студій. Вайнштейн погодився, але висунув режисерові жорсткі умови: угоду слід було укласти в критично стислі терміни, а нова студія мала зняти відразу три фільми.

"Це був неймовірний ризик. Мірамакс думали, що у Джексона немає ніяких шансів", - розповів Вуд.

На щастя, переговори з New Line Cinema увінчалися успіхом: Пітеру Джексону надали творчу свободу, і він випустив трилогію, якій судилося стати культовою. Але образа на Вайнштейна не забулася, і в фільмах з'явився його двійник-орк.

"Домінік Монаган і Білл Бойд, які зіграли хоббітів Меррі і Піппіна, ведуть подкаст The Friendship Onion. Вони говорили з Шоном Естіном, який зіграв Сема, про їхні перші спогади про поїздку до Нової Зеландії. Шон бачив ці маски орків. І одна з масок - і я чітко її пам'ятаю - була створена, щоб виглядати як Харві Вайнштейн, - розповів Вуд. - Думаю, зараз про це можна говорити - цей хлопець, блін, сидить у в'язниці".

Харві Вайнштейн був засуджений до 23 років тюремного ув'язнення в березні 2020 року. Він відбуває термін за зґвалтування і сексуальні домагання і готується до нового суду.

  • Фани Толкіна вирушили до вулкану Везувій, щоб втопити в ньому "кільце всевладдя". Друзі-реконструктори мріють побудувати своє село хоббітів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України