Лайм

Сім'я вирішила продати облізлі садові статуї, і навіть не підозрювала, що тримає вдома стародавні артефакти з Єгипту

Вік реліквій - близько 5 тис років

Сім'я з Великобританії влаштувала переїзд і почала розпродавати непотрібні їм речі, в тому числі й старі садові статуї. Однак пара навіть не підозрювала, що весь цей час зберігала справжні історичні артефакти. Про цінність речей стало відомо під час торгів на аукціоні.

Як пише CNN, експерти з'ясували, що кам'яні сфінкси, які подружня пара вважала копією єгипетських скульптур, є справжніми. Їх вік налічує близько п'яти тисяч років. Британська сім'я придбала їх 15 років тому за незначну суму.

Фото: Mander Auctions

"Насправді ми не ставили їм питань і виставили їх [на аукціоні] по ціні від 300 до 500 фунтів стерлінгів (від $410 до $680), - сказав аукціоніст Джеймс Мандер. - А потім аукціон просто збожеволів".

За його словами, торги почалися з мінімальної суми, але протягом 15 хвилин покупці підвищили ціну до майже $266 тисяч. Врешті власником безцінних єгипетських реліквій стала міжнародна художня галерея.

"Виявилося, що це справжні статуї стародавнього Єгипту, які якимось чином пройшли через новітню історію як копії 18 століття", - йдеться в заяві аукціоністів.

Фото: Mander Auctions

  • Раніше колекцію малюнків легендарного боксера Мухаммеда Алі продали на аукціоні в Нью-Йорку майже за 1 млн доларів. З молотка пустили 26 унікальних робіт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко