Лайм

Принц Вільям виступив проти космічного туризму. Це прямий докір Ілону Маску і Джеффу Безосу

Онуку королеви Єлизавети II не подобається сучасна космічна гонка

Принц Вільям закликав підприємців зайнятися порятунком Землі замість космічних перегонів. Спадкоємець британського престолу зробив свою заяву в інтерв'ю BBC одразу після того, як компанія Джеффа Безоса Blue Origin вдруге відправила туристів на орбіту.

"Нам потрібно, щоб найкращі мізки світу зосередилися на спробах відновити цю планету, а не шукали наступне місце, де можна було б жити, - сказав він. - Критично важливо сфокусуватися на цій планеті, а не здаватися і вирушати в космос".

Фото: https://www.instagram.com/dukeandduchessofcambridge/

Герцог Кембриджський заявив, що "абсолютно не зацікавлений" у космічному туризмі, оскільки космічні польоти залишають занадто великий вуглецевий слід. Вільям закликав бізнесменів направити свою внутрішню дитину на те, щоб згадати, як важливо перебувати на відкритому повітрі, і не позбавляти цієї можливості майбутні покоління.

"Буде абсолютною катастрофою, якщо Джордж буде сидіти тут і говорити про порятунок планети через 30 років", - сказав він про свого 8-річного сина.

Слова принца Вільяма є прямим докором Ілону Маску, Джеффу Безосу і Річарду Бренсону. Всі три підприємця розвивають свої компанії в космічній галузі та просувають космічний туризм. Так, SpaceX Ілона Маска працює над створенням багаторазового космічного транспорту для доставки людей на Марс і створення там першої колонії. Blue Origin Джеффа Безоса розробляє космічний апарат для висадки на Місяць, а в 2021 році його ракетно-капсульна система New Shepard здійснила вже два туристичних польоту. Компанія Річарда Бренсона Virgin Galactic також займається суборбітальним космічним туризмом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо