Лайм

90-річний актор "Зоряного шляху" став найстаршою людиною, що побувала в космосі

Вільям Шетнер піднявся на орбіту на кораблі Джеффа Безоса

Вільям Шетнер став найстаршою людиною, що побувала в космосі, пише BBC. 90-річний актор, який зіграв капітана Джеймса Кірка в серіалі "Зоряний шлях", піднявся на висоту 100 км на борту суборбітальної капсули Blue Origin.

Космічний корабель New Shepard вилетів з пустелі Техасу 13 жовтня, і його друга туристична місія тривала близько 10 хвилин. Пасажири капсули протягом короткого періоду перебували в невагомості і змогли побачити Землю через великі вікна.

"Всі у світі повинні це зробити, це було неймовірно, - сказав Шетнер Джеффу Безосу, який першим відкрив люк капсули. - Те, що ви подарували мені, - це найглибший досвід. Я такий переповнений емоціями щодо цієї події. Я сподіваюся, що ніколи не оговтаюся від цього. Я сподіваюся, що зможу зберегти це відчуття. Не хочу його втратити".

Фото: https://www.instagram.com/jeffbezos/

Разом із Вільямом Шетнером суборбітальний політ здійснила віце-президент Blue Origin Одрі Пауерс, співзасновник компанії Planet Кріс Бошуізен і керівник французької корпорації програмного забезпечення Глен де Вріс. Напередодні місії всі вони пройшли дводенний курс тренувань, хоча ракетно-капсульна система New Shepard повністю автоматична і не вимагає від учасників польоту ніяких дій.

  • Перший політ New Shepard з екіпажем відбувся 20 липня, його учасниками стали Безос, його брат Марк, голландський підліток Олівер Дем'єн і Воллі Фанк - 82-річна авіаторка, яка чекала шансу вирушити в космос 60 років.
  • Ілон Маск знову посміявся над Джеффом Безосом через його друге місце в списку найбагатших людей.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа